Сучасна реконструкція будинку початку ХХ століття

3

Резиденція 142 Kenilworth розташована в самому серці району Beaches в Торонто, Канада. Цей будинок дивовижним чином поєднує в собі чарівність минулого століття і сучасний дизайн. Будівля була побудована в 1900-х роках і має класичний для тих часів стиль зі скатним дахом. Інтер’єри на площі 116 м2 за довгі роки набули непоказний темний вид з перевантаженої випадковими речами атмосферою. Нові власники побажали зробити реконструкцію будинку так, щоб зберегти цегляний фасад будинку і цілісність загального плану, але при цьому зробити як екстер’єр так і інтер’єр будинку сучасним, легким і світлим. З таким непростим завданням впорався архітектор і дизайнер Johnson Chou з командою фахівців. Результат вийшов дійсно приголомшливий і оригінальний.

Будівлю вдалося ефектно виділити з ряду практично ідентичних будинків, які стоять поруч. Фасад резиденції за рахунок різновеликих вікон ніби оживає, здається, що будинок весело підморгує і запрошує зайти в гості. Цегляна кладка була повністю відреставрована, знайшовши свій первісний вигляд. Задня частина при реконструкції будинку стала повністю відкритою. Стіна, вікно на обидва поверхи дозволяє милуватися видами, що відкриваються, до того ж дозволяє сонячному світлу проникати в усі куточки приміщення.

Інтер’єр після реконструкції будинку був повністю переосмислений. Замість кількох темних невеликих кімнаток з’явилася простора двоповерхова студія, наповнений повітрям і світлом. Вітальня розділена на кілька функціональних зон, створених для приємного проведення часу. Кухня відкривається з шикарною боку – мармуровий Г-подібний кухонний острів вигідно відтіняє білосніжний колір побутової техніки і стін. Їдальня зона дарує тепло та затишок. Дерев’яний стіл з грубою фактурою цікаво поєднується з чорними сітчастими стільцями. Власники будинку збирають книги, тому заповнені книжкові полиці є центральним декором інтер’єру і розташовуються на обох рівнях будинку. Крісла та дивани тільки сприяють бажанню взяти з полиці книгу і влаштуватися з читанням. Простір першого поверху візуально об’єднано підлогою зі світлого дерева. Сучасна плаваюча драбина з’єднує обидва поверхи. Легкі, невагомі ступені абсолютно не перешкоджають проникненню денного світла і візуально не крадуть простір.

Ванна і спальня на другому поверсі практично не відокремлені один від одного і оформлені в одному стилі. Трикутне мансардне вікно дозволяє дивитися на вулицю, приймаючи ванну, а через скляну стіну біля ліжка можна милуватися внутрішнім двориком і небом.

Весь інтер’єр оформлений в стилі мінімалізму. Білі стіни і стелю, світлий дерев’яна підлога, величезні вікна, мінімум меблів і відсутність зайвих речей – все це робить простір дуже просторим і приємним. До речі, щоб значно скоротити витрати на електроенергію і опалювати будинок без використання газу або вугілля, можна зробити індукційний котел своїми руками.

Фотографії: johnsonchou.com