Вузький трикутний будинок від Mizuishi Architect Atelier

3

Японці славляться своїм умінням раціонально і максимально ефективно використовувати корисні ресурси, в тому числі і простір. Це вміння поряд з високим професіоналізмом дозволило архітекторам японської студії Mizuishi Architect Atelier спроектувати нестандартний трикутний будинок в одному з передмість Токіо, Японія. Проект був реалізований в 2011 році.

Зовнішня архітектура і композиція

Вузенький трикутний будинок був побудований на земельній ділянці трикутної форми, затиснутому між дорогою і річкою в кам’яному каналі. Площа ділянки становить 54 м2, а площа споруди всього 29 м2. Будинок являє собою двоповерхову будівлю з лофтом, в якому проживає сімейна пара з маленькою донькою.

Інтер’єр трикутного будинку

При плануванні приміщень було передбачено ефективне та логічне використання кожного кута і метра корисної площі. Незважаючи на обмежену площу, приміщення виглядає дуже просторим, наповнених світлом і повітрям. Інтер’єр виконаний в стилі мінімалізму – відсутність громіздких предметів меблів, мінімум речей і декору, практичні рішення в зберіганні речей.

Спальня для батьків і ванна розташовані на першому поверсі трикутного будинку. Ця частина будинку найбільш закрита, з невеликими віконцями. На другий поверх ведуть легка сходи з тонкими «повітряними» сходинками із світлого дерева.

Другий поверх трикутного будинку – загальна зона, де розташовані вітальня, їдальня з вбудованою кухнею, а також дитяча кімната з виходом на горище.

 

Кухонна зона, розташована в західній частині будівлі, здається найбільшим приміщенням з-за високої стелі. В центрі другого поверху знаходиться спільна вітальня з великими вікнами, а за нею – дитяча. Над ними розташований лофт, призначений для дитячих ігор. Потрапити туди можна з дитячої по приставний драбинці.

Невеликі віконця першого поверху, просторі вікна другого, а також вікна в «кутах» трикутного будинку і під дахом пропускають достатню кількість сонячного світла. З зовнішньої сторони самі великі вікна захищені алюмінієвими ролетами. Білі стіни і стелю, обробка світлим деревом візуально розширюють приміщення досить невеликій площі.

Фотографії: miz-aa.com